Blog

kategorie: wszystkie posty
Blog - zdjęcie header

Wedding TRENDS 2015 – Torty

17 March 2015

Tort ślubny to kolejne wyzwanie, jakie stoi przed parą młodą. Nie wystarczy, że wybierzemy jak będzie smakował. Na marcepanie, malinach i czekoladzie nie kończą się dylematy związane z wyborem tortu, który goście weselni zapamiętają jako wyjątkowy nie tylko ze względu na wyśmienity smak. Również w sztuce cukierniczej funkcjonują trendy, warto więc dowiedzieć się co aktualnie stanowi bezkonkurencyjny strzał w dziesiątkę.

Po pierwsze zawsze modny minimalizm i monochromatyzm. To rzecz tak ponadczasowa, że stanowi trend najbezpieczniejszy i najbardziej elegancki. tort annais (2)Po drugie efekt ombre, czyli cieniowanie.tort annais (1)Trzecim ważnym trendem są kaskady kwiatów. Przybranie kwiatowe może być utworzone zarówno z kwiatów żywych jak i sztucznych – jadalnych, wyrzeźbionych wprawną ręką mistrza cukiernictwa.tort annais (4)Kolejna bardzo popularna tendencja w dziedzinie tortów ślubnych to złoty połysk. Bardzo efektowny i mocny akcent. Popularne stają się także torty pokryte lukrem plastycznym imitującym farbę tablicową. Taki lukier możemy pokryć dowolnymi napisami i zdobieniami, nawiązując oczywiście do pisania kredą.tort annais (3)tort annais (6)Ostatnia rzecz została pozostawiona na szary koniec nieprzypadkowo. To nasz ulubiony trend cukierniczy – torty nagie, tak zwane „naked cakces”. Pozbawione „wykończenia” w postaci lukru, czekolady, masy marcepanowej nagie torty zwykle wieńczone są mnóstwem drobnych owoców takich jak truskawki, jagody, maliny, porzeczki lub/oraz zdobione świeżymi kwiatami (piwonie, róże).tort annais (5)A Was – który typ poruszył najbardziej?